De shirts voor het EK 2024 (volgens AI)

Het EK van 2024 zal deze zomer plaatsvinden in Duitsland. Oranje hoopt zich te revancheren voor de uitschakeling in de achtste finale tegen Tsjechië op het vorige EK. Wij van Footballmag vroegen ons hoe de shirts van het komende EK eruit gaan zien. Daarom schakelde wij de Footballmag Bot in om een beeld te geven van hoe de shirts eruit zouden kunnen zien. In deze blog laten wij 5 shirts zien, waaronder het shirt van het Nederlands Elftal. Kijk dus snel verder!

Nederland

Hieronder zie je het shirt voor het Nederlands Elftal volgens de Footballmag Bot. In de print aan de bovenkant zie je de manen van de Nederlandse leeuw. Nederland werd tweede in de EK-kwalificatie achter Frankrijk, die ze overigens op het EK in Duitsland ook gaan ontmoeten in poulefase. Daarnaast gaan ze ook spelen tegen Oostenrijk en tegen de winnaar van Play-off A. In Play-off A strijden Polen, Estland, Wales en Finland om de laatste plaats te bemachtigen in de poule van Nederland (D).

Nederlands Elftal shirt EK 2024

 

België

Op het Belgische shirt zien we de vlammen die typerend zijn voor een rode duivel. België eindigde eerste in de kwalificatie zonder een wedstrijd te verliezen. Deze goed vorm hopen ze dus voort te zetten op het EK. In de poule (E) treffen de Rode Duivels Roemenië, Slowakije en de vierde tegenstander zal de winnaar zijn van Play-off B, waarbij Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Israël en IJsland nog in de race zijn. België werd op het vorige EK in de kwartfinale uitgeschakeld door Italië, die uiteindelijk ook het toernooi wist te winnen.

België shirt EK 2024

 

Duitsland

De kwalificatie voor het EK 2024 van Duitsland verliep anders dan gebruikelijk, omdat Duitsland als gastland automatisch geplaatst was voor het toernooi. Ze hoefden dus geen kwalificatiewedstrijden te spelen​. Ze begeven zich in poule A samen met Schotland, Hongarije en Zwitserland. In maart spelen ze oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Nederland, wat twee mooie krachtmetingen zijn voor ‘die Mannschaft’. De Duitsers hopen in eigen land een betere prestatie weg te zetten dan op het vorige EK, toen werden ze namelijk al in de achtste finale uitgeschakeld. Engeland was toen met 2-0 te sterk.

Duitsland Shirt Thuis EK 2024

 

Frankrijk

Het shirt van Frankrijk bevat een print met daarop de veren van de haan op het logo. De kwalificatie verliep heel soepel voor ‘les Bleus’, want ze verloren geen een wedstrijd en kregen slechts 3 tegendoelpunten. Zoals al eerder gezegd eindigde Frankrijk dus eerste in de kwalificatie-poule boven Nederland en bevindt zich ook in dezelfde poule op het EK (D). Zouden de Fransen de goede reeks voort kunnen zetten op het EK? Wij denken dat ze een goede kans maken op de titel!

Frankrijk shirt EK 2024

 

Engeland

De Engelsen kunnen ook terugkijken op een geslaagde EK-kwalificatie. Zij eindigde namelijk ook bovenaan in hun poule zonder te verliezen. Op het EK komen ze Slovenië, Denemarken en Servië tegen in de poulfase. Op het vorige EK verloor Engeland in de finale van Italië op penalty’s. De finale werd ook nog eens gespeeld in eigen land (Wembley Stadium, Londen), wat het nog pijnlijker maakte. Maken de ‘Three Lions’ dit jaar kans om te winnen?

Engeland Shirt EK 2024

Veelgestelde vragen

1. Waar wordt het EK 2024 gehouden?

Het EK 2024 wordt gehouden in Duitsland. Er worden wedstrijden gespeeld in 10 verschillende stadions in heel het land.

 

2. Wanneer begint het EK 2024?

De eerste wedstrijd zal plaatsvinden op 14 juni. Het gastland Duitsland neemt het dan om 21:00 uur op tegen Schotland.

 

3. Wanneer is de finale van het EK 2024?

De finale zal precies een maand na het begin van het toernooi plaatsvinden, dat is dus op 14 juli.

 

4. Wanneer moet Nederland spelen op het EK?

In de groepsfase speelt Nederland 3 wedstrijden:

  1. zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur tegen de winnaar van Play-off A (Wales, Polen, Estland of Finland)
  2. vrijdag 21 juni 2024 om 21:00 uur tegen Frankrijk
  3. dinsdag 25 juni 2024 om 18:00 uur tegen Oostenrijk

Wil jij weten in welke stadions de wedstrijden van het EK worden gespeeld? Lees dan onze blog hier over.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL