FIFA 22

Wanneer komt FIFA 22 uit?

1 oktober 2021 is de release datum van FIFA 22. Dit jaar staat de super ster Kylian Mbappé weer op de cover van het voetbalspel. Mbappé is de eerste speler, sinds Cristiano Ronaldo, die twee keer op rij op de cover staat. Traditiegetrouw zal EA in september de ratings van bepaalde spelers ”lekken” en ook dit jaar heeft EA zich daar braaf aangehouden. Zal dit seizoen Kylian Mbappé de hoogste rated speler zijn, of zal Ronaldo zijn plek terug veroveren? Je gaat dit en nog veel meer zien! Dit zijn de top 10 hoogste ratings van spelers in FIFA 22, met een leuke bonus op het einde!

FIFA 22 cover

Top 10 rated spelers

10. Manuel Neuer 90

Manuel Neuer FIFA 22

De Duitste keeper van 35 is nog steeds niet passé. En dan hebben we het niet alleen in het echt, maar ook zeker in FIFA want de keeper staat weer in de top 10. In het echt nog steeds eerste keuze bij Bayern München en dat op 35e jarige leeftijd, een echte klasbak! Ten opzichte van FIFA 21 is hij zelfs 1 rating gestegen, en is hij op bijna alle vlakken omhoog gegaan in rating.

9. N’Golo Kanté 90

N'golo Kante FIFA 22

De Franse N’golo Kanté die je nooit boos zal zien kijken heeft dit jaar een plekje gekregen op nummer 9. De Fransman die met Chelsea de Champions League heeft gewonnen vorig seizoen was een erg belangrijke speler. In FIFA 21 was hij ‘maar’ 88 rated , maar nu is hij alweer 90 rated. Een behoorlijke stijging voor de Frans verdedigende middenvelder.

8. Harry Kane 90

Harry Kane FIFA 22

De Engelse spits van Tottenham staat dit jaar op nummer 8 van de hoogste ratings. Harry Kane is vorig seizoen voor maar liefst de derde keer topscorer geworden van de Premier League! Buiten dat gaf de spits vorig seizoen ook nog eens de meeste assists. De spits was in FIFA 21 88 rated, maar is net als Kanté nu ook 90 rated op FIFA 22. De stijging van 2 ratings is wel meer dan verdiend als je kijkt naar zijn statistieken.

7. Jan Oblak 91

Jan Oblak FIFA 22

En nog een keeper in de top 10, ditmaal Jan Oblak, op nummer 7. De Sloveense keeper die sinds 2014 bij Atletico Madrid onder de lat staat blijft maar goed keepen. Jan Oblak kreeg vorig seizoen maar 25 tegendoelpunten in de 38 wedstrijden die hij keepte. Van de 38 wedstrijden had hij maar liefst 18 ‘clean sheets’. Buiten deze goede statistieken is de keeper niet veel veranderd qua stats op FIFA 22, sterker nog de stats van de keeper zijn helemaal niks veranderd op zijn kaartje.

6. Neymar Junior 91

Neymar JR FIFA 22

En daar zijn we dan al aangekomen bij de nummer 6 van de lijst. Neymar JR staat dit jaar op nummer 6 en valt dus net buiten de top 5, terwijl hij in FIFA 21 wel in de top 5 zat. Als we even specifiek kijken naar de verandereingen binnen de stats van Neymar zien we dat zijn pace, dribbelen en passen hetzelfde zijn. Zijn verdedigen is +1 en fysiek +4. Wel is zijn schieten met 2 gedaald en dit zou zomaar een cruciaal puntje kunnen zijn. De Braziliaan zal hoe dan ook wederom een dure speler worden in de Ultimate team in FIFA 22. Wil jij in hetzelfde trainingspak lopen als Neymar? Bekijk dan hier ons artikel over de mooiste trainingspakken heren.

5. Kylian Mbappé 91

Kylian Mbappé FIFA 22

Het Franse ‘super kind’ heeft het plekje van zijn ploeggenoot Neymar JR in de top 5 gestolen. Mbappé die maar blijft groeien in ratings is dit jaar weer 1 rating gestegen. In het specifiek is hij +2 in passen en schieten gestegen, en +1 in pace, dribbelen en fysiek. Uiteraard zal de Franse spits weer heel veel gaan kosten in Ultimate team en zal zeker een must have zijn in jouw Ultimate team.

4. Kevin de Bruyne 91

Kevin de Bruyne FIFA 22

De Belgische middenvelder van Manchester City is in zijn overall stats niks veranderd qua rating. De Bruyne was ook dit seizoen weer erg belangrijk Manchester City. Als we verder kijken zien we wel dat hij veel is gedaald in stats. Zo heeft hij -1 in schieten, dribbelen, verdedigen en fysiek. Wel is hij +1 gestegen in pace. Desondanks deze dalingen is hij wel 4 na hoogste speler.

Voordat we aankomen bij de top 3 hebben we een leuke bonus, zo is het bekend gemaakt dat Robin van Persie als Icon in FIFA 22 aankomt. We zien 3 verschillende ratings van 87, 89 en 91. Naast de bizarre Icon kaart van Robin van Persie zijn er ook nog roddels dat wellicht Wesley Sneijder en Jaap Stam worden toegevoegd als Icon, of dit waar is moeten nog we nog gaan zien.

Robin van Persie Icon FIFA 22

3. Cristiano Ronaldo 91

Cristiano Ronaldo FIFA 22

En daar zijn we dan uiteindelijk aangekomen in de top 3 van de hoogste ratings in FIFA 22, met op plek nummer 3 Cristiano Ronaldo met 91 rating. De Portugese aanvaller is weer terug op zijn oude Engelse club Manchester United. Wat ook opmerkelijk is om te zien dat Ronaldo op nummer 3 staat, in FIFA 21 stond hij nog op plek nummer 2. Ook is hij 1 overall rating omlaag, met -2 in pace en fysiek, -1 in dribbelen en verdedigen maar wel een +1 in passen. Zou dit dan uiteindelijk toch de aftakeling betekenen van de 36e jarige top speler?

Na 6 jaar speelt Ronaldo weer in het prachtige oranje met witte Manchester United tenue. Wil jij in hetzelfde shirt rondlopen als Cristiano Ronaldo, bekijk dan hier alles van Manchester United.

2. Robert Lewandoski 92

Robert Lewandoski FIFA 22

Op nummer 2 staat Robert Lewandoski. De Poolse spits heeft van plek gewisseld met Ronaldo in de top rated spelers. In FIFA 21 was de Poolse spits nog 91 rated en de 3e hoogste speler, maar heeft nu de plek veroverd van Ronaldo. Robert Lewandoski is in de afgelopen 4 seizoen elke seizoen topscorer geworden in de Bundesliga. De Poolse spits stopt maar niet met scoren en was in het seizoen 2019/2020 ook nog eens topscorer van de Champions League. Dit allemaal verklaart zijn hoge rating in FIFA 22. Als we in detail kijken naar zijn stats zien we dat hij -1 heeft in dribbelen, -2 in fysiek maar wel +2 in passen en fysieke en +1 in pace en verdedigen. Voornamelijk dus upgrades voor de 33 jarige Poolse goal machine.

1. Lionel Messi 93

Lionel Messi FIFA 22

En daar is die dan, op plek nummer 1 met een heel apart logo naast zijn naam Lionel Messi. Messi heeft altijd voor zover iedereen zich in FIFA kan herinneren een Barcelona logo naast zijn naam gehad dus dit is heel apart om te zien. Des al niet te min is het dit jaar in FIFA 22 gewoon simpelweg de hoogste rated speler. In de overall rating is die niks veranderd,  en in de andere stats ook amper, alleen is hij er op verdedigen flink achteruit gegaan met -4. Uiteraard zal deze rechtsbuiten weer vaak worden gezien in Ultimate team.

Wil jij nou in hetzelfde voetbalshirt als Lionel Messi spelen? Bekijk dan hier het PSG thuisshirt 2021/2022

Tip van Footballmag

Gezien het feit dat Messi nu bij PSG voetbalt, kun je een monster trio maken in je aanval. Met Mbappé in de spits, Neymar op linksbuiten en Messi op rechtsbuiten pak je volle chemistry en heb je een monsterlijk trio voorin lopen. Ook is het slim dat als je weet dat je FIFA 22 wilt gaan kopen, hem nu te pre orderen. Als je FIFA 22 namelijk pre ordert krijg je talloze bonussen en ben jij vooral in het begin van het spel je tegenstanders al snel een stapje voor. Deze bonussen lopen op van FIFA punten tot aan Mbappé als leen speler, dus waarom zou je FIFA 22 niet preorderen?

Champions League loting 2021

Benieuwd tegen welke Europese ploegen deze top spelers moeten voetballen in de Champions League? Bekijk dan hier de Champions League loting 2021.

 

 

 

 

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL