3 tips om je voor te bereiden op een voetbalwedstrijd in het stadion

Als echte voetballiefhebber is er natuurlijk niets mooier dan je favoriete club live in het stadion te bekijken. Omdat we heel goed snappen dat dit de eerste keer misschien best even wennen is, hebben wij een aantal tips voor je. Anders dan wanneer je lekker thuis op de bank naar de televisie zit te kijken, is de voorbereiding voor het kijken van een wedstrijd in het stadion natuurlijk net even anders. Thuis is het een kwestie van de televisie aanzetten en afstemmen op de juiste zender, terwijl alleen de weg naar het stadion al even puzzelen is wanneer je dit niet regelmatig doet. Om ervoor te zorgen dat je niet alleen op tijd bij het stadion bent, maar ook bent voorzien van een hapje en een drankje voor je naar je plek loopt, hebben wij een aantal tips voor je.

Weet wie er spelen

Als echte supporter is de kans vrij groot dat je weet wie er spelen. Toch zien we vaak genoeg dat dit niet altijd het geval is. Vooral wanneer je niet alleen graag kijkt naar de wedstrijden, maar het ook leuk vindt om via www.sportytrader.nl in te zetten op winst voor je club. Zo is het wel handig om te weten of de topscorer van de tegenstander meedoet of dat deze geblesseerd is. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de tegenstander, maar ook voor je eigen team.

Het vervoer naar het stadion

De weg naar het stadion lijkt vaak een formaliteit. Toch moet je niet onderschatten hoe ontzettend veel mensen er op zo’n wedstrijd afkomen. Laten we alleen al eens kijken naar het aantal plaatsen dat de Johan Cruijff Arena telt, dat zijn er ruim 50.000. Het is daarom dus ook belangrijk om goed na te denken over hoe je bij het stadion komt. Stel dat je met de auto gaat, dan is de kans groot dat je deze ergens verderop moet parkeren en dus rekening moet houden met wat extra reistijd. Daarbij komt ook dat het drukker is dan normaal, dus je minimaal een minuut of twintig speling moet aanhouden. Ga je met het openbaar vervoer, dan geldt eigenlijk precies hetzelfde. Calculeer bijvoorbeeld vertraging in, maar ook de extra drukte op de route. Vertrek daarom op tijd, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je de aftrap mist.

Trek de juiste kleding aan

Wanneer je tijdens de herfst- en wintermaanden in het stadion zit, kan het erg fris zijn. Helemaal wanneer je ergens bovenin zit en het een open stadion is. Je doet er daarom dan ook verstandig aan om je te kleden in laagjes. Dit heeft als voordeel dat je gemakkelijk iets aan en uit kunt trekken en de kans dat je het koud krijgt nihil is. Let er natuurlijk wel op dat je voetbalshirt goed zichtbaar is, door te kiezen voor een vest met rits in plaats van een trui. Uiteraard zit er ook enorm verschil in of je naar een wedstrijd ‘s avonds om 20.00 uur gaat of naar een wedstrijd ‘s middags of 14.30.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL