Waarom elke voetbalfan een VPN moet hebben

Het streamen van de voetbalwedstrijden kan soms een hele opgave zijn. Als je thuis bent, is het soms al moeilijk om alle wedstrijden te volgen. Laat staan als je in het buitenland bent, dat maakt het helemaal lastig. In dit artikel geven we je daarom een aantal opties om toch de wedstrijden van je favoriete voetbalclub te zien.

vpn livestream voetbal

Genieten van een goede pot voetbal

Allerlei problemen mogelijk

Zoals al aangegeven kan het soms erg lastig zijn om deze voetbalwedstrijden te streamen. Zo kun je gebonden zijn aan geografische restricties, kan de downloadsnelheid slecht zijn of ben je verplicht om te luisteren en kijken naar de voetbalwedstrijd in een andere taal. Dit maakt het niet prettiger, terwijl je toch wilt genieten van je favoriete club. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een VPN. Via het internet zijn er verschillende VPN gratis trials te verkrijgen. 

Wat is een VPN?

Een VPN, ook wel Virtual Private Network, is een middel om een beveiligde verbinding op te zetten met een externe server. Deze server kan zich bevinden in een ander land. Het grote voordeel van een VPN is dat je hiermee je locatie kunt verhullen. Het lijkt dan alsof je op de locatie bent waar de server staat. Maak je bijvoorbeeld verbinding met een server in Nederland, dan denkt men dat je je ook daadwerkelijk in Nederland bevindt. Dit maakt het mogelijk om online de wedstrijd te volgen, zonder dat je daarbij restricties hebt als het gaat om geografie, taal en bereikbaarheid. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden.

Waar moet ik rekening mee houden?

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde VPN speed van een VPN aanbieder. Niet alle VPN-aanbieders beschikken namelijk over voldoende snelheid om de wedstrijden live te streamen. Vooral de gratis versies werken met restricties als het gaat om snelheid, de hoeveelheid data en het aantal servers waarmee je verbinding kunt maken. Dit maakt het dus alsnog lastiger om de wedstrijden van je favoriete voetbalclubs te streamen als je in het buitenland zit. 

Servers in het buitenland

Ook het aantal servers in het buitenland is een belangrijk aspect waar men rekening mee moet houden. Veel gratis versies van VPN-apps hebben namelijk restricties als het gaat om het aantal servers dat beschikbaar is. Dit geldt echter alleen voor de gratis versies van deze apps. Maak je gebruik van betaalde apps, dan heb je veelal toegang tot alle servers waarover de app beschikt. Dit maakt het dus mogelijk om vrijwel overal ter wereld online de wedstrijden van je favoriete voetbalclub te kijken. 

De hoeveelheid data

Zoals hierboven al benoemd, is de hoeveelheid data die beschikbaar is ook vaak gelimiteerd. Je kunt dan maar een bepaalde hoeveelheid data online streamen per maand. Dit maakt het lastig om complete voetbalwedstrijden te kijken, zeker als deze wekelijks worden uitgezonden. Het live streamen van complete voetbalwedstrijden neemt vaak al gauw een paar honderd MB in beslag. Doe dit maal 4 of 5 en je zit al snel op een paar GB aan data. Dit wordt door de meeste aanbieders helaas niet ondersteund.

Download snelheid

Tot slot is de downloadsnelheid nog erg belangrijk. Bij de gratis versies is dit vaak nog beperkt. Dit komt omdat deze aanbieders willen dat je de betaalde versie aanschaft. Wanneer je een voetbalwedstrijd wilt live streamen, vraagt dit veel van je download snelheid. De restrictie die door de aanbieders wordt opgelegd maakt het daardoor een stuk lastiger om de wedstrijd vloeiend en zonder haperingen te bekijken.  

Let daarom bij het installeren van een VPN op de bovenstaande aspecten. Ga je echter voor een betaalde versie, dan mag het live streamen van voetbalwedstrijden geen probleem zijn. Een laatste optie kan zijn om de VPN op je router te installeren. Het installeren van deze VPN zorgt er dan voor dat je altijd gebruik kan maken van een beveiligd netwerk, dat je data versleuteld van en naar het web wordt verzonden en dat je altijd gebruik kunt maken van de servers van jouw VPN-aanbieder. Ben je echter veel op reis of werk je vanuit het buitenland, dan is het installeren van je VPN op je computer vaak voldoende. 

Bekijk ook gratis livestreams.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL