WK kwalificatie 2022

WK kwalificatie 2022

Eindelijk sinds 2018 weer een WK, in dit artikel bespreken we alles over de WK kwalificatie van 2022. Helaas was het afgelopen EK van 2020 teleurstellend voor de Nederlandse fans. De oranje leeuwen schopten het niet verder dan de achtste finales. Wordt het WK van 2022 het WK van Nederland?

Poules

Nederlands elftal

Uiteraard is het handig om te weten welke landen er meedoen met de WK kwalificatie 2022 en welke landen bij elkaar zitten. Hiervoor hebben wij een handig en overzichtelijk schema gemaakt.

Groep A Groep B Groep C Groep D Groep E Groep F Groep G Groep H Groep I Groep J
Portugal Spanje Italië Frankrijk België Denemarken Turkije Kroatië Engeland Armenië
Servië Zweden Zwitserland Oekraïne Tsjechië Schotland Nederland Rusland Hongarije Noord Macedonië
Luxemburg Griekenland Noord-Ierland Finland Wales Israël Montenegro Slowakije Albanië Duitsland
Ierland Georgië Bulgarije Bosnië en Herzegovina Wit-Rusland Oostenrijk Noorwegen Cyprus Polen Roemenië
Azerbeidzjan Kosovo Litouwen Kazachstan Estland Faeröer Letland Slovenië Andorra IJsland
Moldavië Gibraltar Malta San Marino Liechtenstein

Programma WK kwalificatie

Als we kijken naar de poules dan kijken we uiteraard naar de groep van Nederland. Daar zien we de tegenstanders Turkije, Montenegro, Noorwegen, Letland en Gibraltar. Het programma van Nederland ziet er als volgt uit:

  • 01-09-2021 Noorwegen – Nederland 20:45
  • 04-09-2021 Nederland – Montenegro 20:45
  • 07-09-2021 Nederland – Turkije 20:45
  • 08-10-2021 Letland – Nederland 20:45
  • 11-10-2021 Nederland – Gibraltar 20:45
  • 13-11-2021 Montenegro – Nederland 20:45
  • 16-11-2021 Nederland – Noorwegen 20:45

Opstelling Nederlands elftal

Ook heeft Nederland wat veranderingen in haar eigen selectie. Zo hebben de oranje leeuwen een nieuwe bondscoach Louis van Gaal, die voor de derde keer is aangewezen als bondscoach. Er zijn ook 2 nieuwe keepers die hun debuut kunnen maken, keeper van Feyenoord Bijlow en Joël Drommel. Maarten Stekelenburg, die 1e keeper was op het laatste EK, is voor de WK kwalificaties niet gekozen in de selectie van Louis van Gaal. Verder zien we in de verdediging nog twee nieuwe namen waaronder, linkervleugelverdediger Tyrell Malacia. Ook rechtervleugelverdediger Devyne Rensch, speler van Ajax, is nieuw in de selectie gekomen.

Als we nog eens kijken naar de poules zien we dat de grootmachten goed verdeeld zijn. Portugal in groep A, Spanje in groep B en Italië in groep C. Dan zien we in groep D WK titel verdediger Frankrijk, groep E zou misschien nog de moeilijkste groep zijn omdat daar België Tsjechië en Wales tegen elkaar moeten strijden. Verder zien we Kroatië in groep H, in groep I kan het ook interessant worden met Engeland en Polen en tot slot zien we in groep J Duitsland. Zal Duitsland haar WK titel weer terug kunnen veroveren van het talentvolle Frankrijk, of zal Italië het EK en WK achter elkaar winnen? We gaan het allemaal zien dit in Qatar tijdens het WK van 2022.

WK kwalificatie stand

Tot nu toe is het een erg spannende poule voor Nederland. Door de grote winst op Turkije van Nederland (6-1) dinsdag 7 september staat Nederland momenteel gedeeltelijk op plaats 1, samen met Noorwegen. Wat wel interessant is om te zien is dat Nederland alleen nog maar Letland, Gibraltar, Montenegro en Noorwegen op de planning heeft staan. Gibraltar heeft momenteel 0 punten, Letland 5 punten en Montengero 8. Noorwegen moet op 8 oktober nog tegen Turkije, en uiteraard de laatste wedstrijd nog tegen Nederland. Dit ziet er voor Nederland erg voordelig uit.

Alle 10 de groepswinnaars kwalificeren zich direct voor het WK van Qatar in 2022, via de play-offs kunnen uiteindelijk 3 landen zich kwalificeren voor het WK. Deze play-offs zullen bestaan uit alle nummers 2 uit de groepsfase, 10 landen dus weer, en 2 landen uit de Nations League. Welke 2 landen uit de Nations League dit zullen zijn, zal bepaald worden op basis van de overall ranking van de Nations League. Deze uiteindelijk overgebleven 12 landen zullen opgesplitst worden in 3 groepen. De groepswinnaars kwalificeren zich dus uiteindelijk nog voor het WK.

Tip van de redactie!

Wil jij probleemloos kijken naar de WK kwalificaties of andere wedstrijden? Bekijk dan ons artikel over waarom welke voetbalfan een VPN moet hebben. Tijdens het kijken van het WK kan een Nederlands shirt uiteraard niet missen, bekijk hier de goedkoopste Nederlandse shirts.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL