5 Redenen waarom Ajax met een Overwinning op Feyenoord de Titel Pakt

15 mei 2011, wat waren we blij. Ajax veroverde zijn 30e landskampioenschap en vereeuwigde zijn 3e ster op het magische rood-witte shirt.

Heerlijk, zeker na een paar troosteloze jaren zonder succes.

Aanstaande zondag is de laatste kans op het kampioenschap. Een gelijkspel of nederlaag en we kunnen onze vrienden uit 010 de schaal net zo goed direct meegeven.

Dat gaan we natuurlijk niet doen.

Ik reken op een sfeer zoals 15 mei 2011, waarin wij Ajacieden als één man achter ons ploegje staan. Pakken wij aanstaande zondag 3 punten, dan weet ik het zeker:

3 punten achterstand is goed te maken. Ja, óók met een slechter doelsaldo. Ajax wordt kampioen.

Leuk meegenomen: 50 Euro Welkomstbonus en 2x je inzet als Ajax wint

Ik geef 5 redenen waarom we na de winst op Feyenoord wéér volop meedoen voor het kampioenschap.

ajax-2

Misschien wel het mooiste Ajax-moment sinds 1995.

1.Feyenoord is subtop

De ploeg uit Rotterdam is niet gewend om grote wedstrijden te spelen. De druk van het moeten winnen, in combinatie met het verwachtingspatroon én het moéten scoren kan de ploeg nogal eens tegen gaan zitten.

feyenoord losers

Haha

2. De eerste scheurtjes zijn zichtbaar

Bovenstaande zagen we natuurlijk al eerder bij Heerenveen-uit. Vilhena – die nota bene geschorst zou moeten zijn – scoorde de bevrijdende treffers voor de Rotterdammers.

Vilhena mist de klassieker én de daarop volgende wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

3. Feyenoord moet nog tegen Vitesse

Feyenoord speelt een paar weken voor het einde nog uit bij Vitesse. Een club die nog vol in de race is voor Europees voetbal. De club uit Arnhem kan zijn punten hard genoeg gebruiken. En onthoud: Ook in de beker was Vitesse te sterk voor Feyenoord. Met dat vertrouwen zit het wel goed. 😉

4. Feyenoord moet nog uit op het kunstgras van Zwolle

Ondanks dat het kunstgras van Zwolle één van de betere kunstgrasvelden van de Eredivisie is, hopen wij dat Feyenoord steken laat vallen op het kunstgrasveld. Met ajacieden als Queency Menig, Mickey van der Hart en Django Warmerdam heeft zwolle 3 spelers in het team die écht een stapje extra gaan zetten.

5. Excelsior, altijd lastig.

Waar niemand verwachtte dat Feyenoord punten zou verspelen bij Sparta, kunnen we natuurlijk ook gewoon hopen op een nieuw Rotterdams wonder. De reuzendoder Excelsior, die eerder Ajax op een gelijkspel liet steken, gaat er natuurlijk alles aan doen om de grote broer in Rotterdam te verslaan.

Heb jij er ook nog vertrouwen in? Laat het weten in een reactie!

Tip van de dag: de Bookies verdubbelen je inzet bij een winst van Ajax aankomende zondag.

Ook interessant: Verdien geld met FIFA 17

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL