5 tips over accessoires die je moet gebruiken tijdens een voetbalwedstrijd.

Ken je dat gevoel dat je onderbroek precies tussen je kont zit als jij net een actie wilt gaan inzetten? Of dat je scheenbeschermer net even los schiet bij een belangrijke balaanname? Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op een potje voetbal is het belangrijk dat je de juiste accessoires draagt. Geloof het of niet, dit kan echt een verschil maken. Tijdens een wedstrijd heb je namelijk de volledige focus nodig om optimaal te kunnen presteren. Om jou hier een handje bij te helpen geven we jou 5 tips over accessoires die je moet gebruiken tijdens een voetbalwedstrijd.

De juiste onderbroek

Het lijkt misschien een overbodige luxe, maar het dragen van het juiste ondergoed tijdens een training of een wedstrijd is erg belangrijk. Het is irritant als je constant een onderbroek uit je reet moet trekken of dat de pijpen omhoog gaan. Het dragen van het juiste mannen ondergoed is daarom iets waar je jezelf eens over moet gaan buigen. Wil jij een comfortabele ballenknijper, waarbij je hoe dan ook geen problemen hebt met opkruipende pijpen? Of wil je juist een wat langere onderbroek die eventuele schaafwonden op de dijbenen kunnen helpen voorkomen. Denk hier goed over na!

Scheenbeschermer bandjes

Het zal je vast zijn opgevallen dat scheenbeschermers alsmaar kleiner worden. De tijd dat je een soort ijshockey scheenbeschermer om had is geweest. Het oogt lomp en daarbij zit het ook steeds minder comfortabel. Een kleine plaat in een soort sok is daarom ook de perfecte oplossing. Toch wil het voorkomen dat ze net weer losschieten of van plaats veranderen. De bandjes met klittenbandsluiting die je over je sok en scheenbeschermer aan kan trekken zijn hier een gepaste oplossing voor. Let alleen wel even op dat je de juiste kleur kiest, zodat hij mooi bij het clubtenue past.

Slidingbroek

Waar het in de Eredivisie langzaamaan de goede kant op gaat, zullen de amateurvoetballers nog veel op kunstgras gaan spelen. Op zich logisch, aangezien wedstrijden nu eenmaal minder snel worden afgekeurd en er in elke weersomstandigheid kan worden gespeeld. Wel zorgt een kunstgrasveld af en toe voor nare schaafwonden. We hebben het bij het onderdeel over de onderbroek al gezegd. Een slidingbroek kan echter net weer wat meer schade aan de huid voorkomen. Ook hiervoor geldt dat het wel verstandig is om er een te kopen met dezelfde kleur als het broekje. Want voor je het weet heb je weer zo’n vervelende scheidsrechter op je dak.

Eigen drinkfles

Veel drinken is belangrijk in het dagelijks leven. Maar goed drinken voor een voetbalwedstrijd is helemaal belangrijk. Je hebt veel vocht nodig, voordat jij moet gaan presteren. Een eigen drinkfles kan je hier al een heel eind mee helpen. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat de teamflessen bezet zijn of dat er iemand met een drank smoel aan zit te likken. Zeker in de huidige corona tijd is het daarom handig gewoon maar een eigen fles te regelen. Een kleine moeite, toch?

Een thermoshirt

De laatste accessoire die we benoemen is het thermoshirt. Op zich heb je die de komende weken niet nodig, aangezien die heerlijke zomer er weer aan komt Toch zul je ongetwijfeld bekennen dat voetballen met regen en 2 graden Celsius niet al te prettig is. Zeker niet als je na het zitten in een warme kleedkamer weer naar buiten moet. Een thermoshirt zorgt ervoor dat je lichaam snel opwarmt. Zo heb je het tijdens de warming-up al vrij snel warm en begint je lichaam volledig op temperatuur aan de wedstrijd. Dit scheelt voor jou een hoop rillen tijdens het wachten op het fluitsignaal voor de aftrap. Om over het terugkeren na de rust nog maar te zwijgen.

Extra genieten van de derde helft

Na het lezen van dit artikel zou je optimaal voorbereid moeten zijn op de eerstvolgende wedstrijd. Het zijn eigenlijk maar kleine dingen die het leven een stuk eenvoudiger maken. Het gaat erom dat je tijdens de wedstrijd niet bezig bent met randzaken en dat je jezelf volledig kunt focussen op het spel. Hierdoor presteer je een stuk beter en zullen de teamgenoten blij met je zijn. Zeker als je vervolgens een dijk van een wedstrijd speelt heb je dat extra biertje in de derde helft weer meer dan verdiend. Zo kom je in ieder geval in stijl de kantine binnen. Proost alvast!

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL