Peter Gillis vermogen

Peter Gillis, wie kent hem nou niet. Bij het SBS6 televisieprogramma Massa is kassa geeft Peter Gillis een inkijkje van zijn leven. De Brabander, geboren in Rijen, is eigenaar van tien vakantieparken met de naam Oostappen groep vakantieparken. De laatste jaren staat de Eigenaar Peter Gillis steevast in de Quote 500. In dit artikel lees je waar het vermogen van de familie Gillis vandaan komt en hoeveel miljoen euro het geschatte vermogen van de eigenaar van Oostappen groep vakantieparken. Het  Peter Gillis vermogen schatting vind je hier!

Hoe komt de Familie Gillis aan al dat geld?

Zoals eerder gezegd, is Peter Gillis eigenaar van Oostappen vakantieparken. Hij geeft tijdens zijn programma Massa is kassa een kijkje hoe het is om eigenaar te zijn van tien vakantieparken verdeeld over Nederland en België. De slimme ondernemer en investeerder heeft met zijn strategische beslissingen al veel geld bij elkaar gespaard. Ook weet Peter wanneer hij zijn winst moet pakken. Daarom heeft hij al drie van zijn vakantieparken tegen een zeer goed bedrag verkocht. In totaal kunnen de parken plek bieden aan ruim 25 duizend mensen in 10.000 plaatsen. 

Veel mensen willen graag een kijkje nemen in het leven van Peter Gillis, zijn drie kinderen en vriendin Nicol. Iedere maandag zetten honderdduizenden Nederlanders om 20:30 de TV op 6 om de familie Gillis in actie te zien. De eerste uitzending van het eerste seizoen werd bekeken door ruim 1.1 miljoen mensen. Op dit moment is het derde seizoen bezig, waarbij je kan zien hoe Peter ”Foxwild” wordt op zijn medewerkers, een nieuwe auto koopt, zijn huis in Spanje verkoopt, gaat afvallen voor zijn gezondheid of toch weer een paar worstenbroodjes naar binnen werkt. Tegenwoordig is het programma ook op de Belgische tv te bewonderen. Door de jaren heen heeft de familieman de nodige opvallende uitspraken gehad. Denk hierbij aan onder anderen

  • Catasrofe!

  • Vertrouwen is goed, controleren is beter

  • Hatseflatsen (met ons Nicolleke)

  • Kendeda

  • Daar word ik nou FOXWILD van

Peter Gillis

Peter Gillis boek

Afgelopen jaar heeft de miljonair voor het eerst een eigen boek uitgebracht. Deze vliegen over de toonbank als warme worstenbroodjes. De vierde druk is al in de verkoop en het boek is al meer dan 250.000 keer verkocht. Het kan daarom ook met trots een bestseller worden genoemd. Niet alleen zijn zakelijke ambities, maar ook zijn privéleven ligt onder een vergrootglas. Zo heeft hij het ook over andere zaken als de lagere school tijd, zijn familie, eerste vakantiebaan en de manier van geld uitgeven. Ook de zware mishandeling van Mark komt ter sprake net als zijn jeugd op camping Kampzicht en de aankoop van Camping en strandbad Oostappen in 1986. Peter en zijn familie waren met een bedrag van 4.25 miljoen gulden het hoogste bod waren. Het grote terrein was één van de eerste aankopen, waarna er nog vele volgden.

Peter Gillis Quote 500

Peter Gillis behoort tot de rijkste Nederlanders van dit moment. Logisch natuurlijk met zo’n goed inkomen. Hij stond afgelopen jaar alleen niet in de Quote 500, omdat zijn vermogen werd geschat op 85 miljoen euro. De nummer 500 uit het boek had een geschat vermogen van 95 miljoen euro, waardoor Peter net buiten de boot viel. Hij was het er niet mee eens. Zo zei Gillis: ”Ik ben 250 miljoen euro waard op papier. Papier is geduldig he.” Ook zou Peter Gillis niet al zijn jaarverslagen inleveren, wat ook een sterke invloed heeft op het vermogen van de ondernemer en investeerder.

De eerste editie van dit blad kwam uit in het jaar 1997. De eigenaren van die tijd noemde het een jaarlijkse röntgenfoto van degenen die de Nederlandse economie écht in handen hebben en besturen. Zo kon iedereen die wilde zien hoeveel geld de rijkste mensen van Nederland van dat jaar in handen hadden. De met geld overladen namen zijn opgenomen in een top 500. De hoofdredacteur van het blad is op dit moment Paul van Riessen, die afgelopen jaar de gestopte Sander Schimmelpenninck opvolgde.

Peter Gillis Massa is kassa vermogen

De vakantieparken van Peter Gillis, die zowel toeristische plaatsen als vaste plaatsen aanbiedt, komen in het programma Massa is kassa veelvuldig ten sprake. Samen met zijn zoon Mark zorgen zij ervoor dat de medewerkers op de parken het werk goed uitvoeren. Dit lijdt tot de meest ongemakkelijke en grappige momenten. Ook de race tegen de kilo’s, vele uitspraken, investeringen en zijn leventje met Nicol zorgen ervoor dat honderdduizenden Nederlanders iedere maandagavond voor de buis zitten en schakelen naar SBS 6. De slimme zakenman heeft alles goed op een ritje, waardoor zijn vermogen alleen maar verder zal groeien komende jaren. Handelen kan je wel aan deze Brabander overlaten en alles draait om geld verdienen. Natuurlijk het liefst met veel volume, want massa is kassa!

Benieuwd naar de Adidas slippers die Peter draagt? Bekijk snel de pagina!

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL