Een uitvaart in het voetbalstadion, hoe werkt dat?

Bij het plannen van een begrafenis kiezen de meeste mensen voor een traditionele dienst in een uitvaartcentrum of een kerk. Hoewel deze opties vaak vertrouwd zijn, zijn er ook steeds meer mensen die op zoek zijn naar een meer unieke en persoonlijke uitvaart. Een voetbalfan ben je voor het leven. De kans is dus groot dat je als fan het liefst een uitvaart hebt in het stadion van je favoriete club. Tegenwoordig is dit bij veel clubs mogelijk. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en bij welke clubs dit kan, lees dan snel verder.

Ajax herdenkingsplek

Wil je echt een originele uitvaart, dan kun je ook denken aan een dienst of ceremonie in het voetbalstadion van je favoriete voetbalclub. Zo heeft het Ajax stadion bijvoorbeeld een herdenkingsplek voor nabestaanden. Ook kan hier de as worden uitgestrooid van trouwe Ajacieden. Het uitstrooien van as op de herdenkingsplek kost enkele honderden euro’s. Met een uitvaart verzekering worden deze kosten vergoed.

Gedenktegel

Sommige stadions bieden ook de mogelijkheid om een gedenktegel te laten plaatsen als blijvende herinnering. Dit kan bijvoorbeeld op het herdenkingsveld van Ajax. De speciale gedenktegel verwijst naar een voetbal.

Uitvaart in het stadion van FC Utrecht

Ook supporters van FC Utrecht kunnen hun uitvaart in het teken stellen van hun favoriete voetbalclub. De overledene kan worden opgebaard in een speciale uitvaartkist van FC Utrecht. Naast de kist staan bloemstukken in de rood-witte kleuren van de club. Daarnaast kunnen er rouwkaarten worden verstuurd met het logo van de club en kan er bij de rouwauto gekozen worden voor rouwvlaggen met het FC Utrecht logo erop. Ook een grafsteen met het logo van FC Utrecht behoort tot de mogelijkheden.

Condoleance in Galgenwaard

Na afloop van de uitvaart kan de familie in het stadion samenkomen voor de condoleance. In het stadion bevinden zich ruimtes waar men sfeervol samen kan zijn. De nabestaanden bepalen verder zelf hoe de condoleance eruit ziet. Als herinnering kunnen de nabestaanden een thuisshirt van FC Utrecht krijgen.

Feyenoord uitvaart

Ook een uitvaart in de Kuip, of een uitvaart geheel in Feyenoord stijl behoort tot de mogelijkheden. De nabestaanden kunnen zelf kiezen op welke manier ze een Feyenoord uitvaart willen organiseren. Dat kan gaan van eenvoudig door een kist met het Feyenoord logo erop tot aan een ceremonie in de Kuip zelf. Het kan ook uitgebreider. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de spelersbus van Feyenoord te gebruiken als volgauto. Zo kunnen de nabestaanden achter de rouwauto aanrijden in de bus waar de spelers van Feyenoord mee naar hun uitwedstrijden gaan.

FC Groningen uitvaart

FC Groningen biedt ook de mogelijkheid om een uitvaart in het teken van de club te zetten. De uitvaart kan zelf worden samengesteld. Een kist in de clubkleuren, een rouwkaart of bloemstukken met het logo van de club of een rouwauto in de stijl van FC Groningen.

FC Twente uitvaart

Ook bij FC Twente is het mogelijk om een uitvaart te organiseren die in het teken staat van liefde voor de club. Vlaggetjes met het Twentse ros voor aan de rouwauto zijn hier mogelijk. Daarnaast is er een speciaal veld voor het uitstrooien van as.

Strooiveld de Graafschap

De Graafschap beschikt over een strooiveld. Dit veld kwam er nadat de nabestaanden van een supporter van de Graafschap wilden uitstrooien bij de club. De club heeft daarop besloten dat er een plek moest komen voor alle fans die graag hun as wilden laten uitstrooien bij het stadion.

Waar moet je aan denken als je een uitvaart in het stadion organiseert?

Het is erg bijzonder voor veel nabestaanden om een uitvaart te organiseren op een plek die voor een overledene veel heeft betekend in zijn of haar leven. Een uitvaart in een stadion is erg speciaal en levert vaak mooie sfeerbeelden in. De meeste clubs werken mee aan het organiseren van een uitvaart in het stadion maar er moet wel rekening worden gehouden met de planning. 

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL