Waar moet je opletten bij het kopen van Sportkleding?

Sport 1

Net als met elke soort kleding is het ook bij sportkleding erg belangrijk om op een aantal punten te letten wanneer je nieuwe sportkleding gaat kopen. Bepaalde zaken zoals comfort en kwaliteit zijn bij sporten misschien nog wel belangrijker dan bij casual kleding. Daarom gaan we in dit blog een aantal belangrijke zaken behandelen waar je op moet letten bij het kopen van sportkleding.

Jij moet je er lekker in voelen.

Laten we meteen met een hele belangrijke eis beginnen. Wanneer je gaat sporten, dan is concentratie en focus erg belangrijk. Je wilt je tenslotte niet laten afleiden door die broek die niet lekker zit of doordat t-shirt waar je kriebels op je rug van krijgt. Om even twee simpele voorbeelden te noemen. Nee je wilt vooral focus op waar je mee bezig bent.

Je nieuwe sportkleding moet dus vooral goed en lekker zitten. Waar je hierbij vooral op moet letten is de maat. Zorg dat de kleding goed om je lijf heen zit. Koop niets te groot of juist te klein zoals je wel eens met casual kleding doet. Bij Sportkleding is het juist essentieel dat het z’n werk doet. Het is tenslotte ontworpen om jouw sportprestaties te verbeteren.

Wanneer er speciale onderzoeken en uitgebreide tests worden gedaan naar wat nu de goede sportkleding is. En elk element tot in het kleinste detail wordt overwogen. Zou het natuurlijk ontzettend zonde zijn wanneer jij de kleding op een verkeerde manier gebruikt.

Sport 2

Van degelijke kwaliteit.

Fashion is big business! Als we het over kleding is z’n algemeenheid hebben dan is dat een erg grote afzetmarkt waar veel in gebeurd. Hoewel het allemaal textiel is speelt kwaliteit een grote rol binnen deze markt. Het probleem is dan ook dat kwaliteit soms moeilijk te herkennen is. Bekende merken zetten graag hun vaak dure producten met veel marketing in de markt en creëren hier een eigen stijl mee. Dit zegt niet automatisch dat de kwaliteit ook goed is.

Dit geld vice versa exact hetzelfde. Iets wat goedkoop is, is niet per definitie slecht van kwaliteit. Alleen kom je hier vaak pas achter nadat je het hebt aangeschaft. En wat je vooral ook niet moet vergeten is het doel van het product. Iets kan van slechte kwaliteit zijn, maar omdat je het niet vaak gebruikt gaat het wel lang mee, snap je?

Dure kleding dat elke dag gedragen wordt, bijvoorbeeld op het werk en dergelijk. Slijt natuurlijk ook sneller dan wanneer je het minder vaak aan hebt. Waardoor het lijkt alsof je iets van slechte kwaliteit hebt gekocht.

Bij sportkleding zoals een renbroek, trainingspakken, en vooral sportschoenen is de kwaliteit dus erg essentieel. Dit omdat je de sport fashion items intensief gebruikt. De slijtage is dus erg groot. Je gebruikt het niet alleen als het goed is vaak. 😉 Maar ook op een andere manier. Denk aan de sportschool of sportclub, waar je oefeningen op de grond doet. En je kleding dus veel vaker over verschillende oppervlakken schuurt.

Als laatste wordt je sportkleding veel vaker gewassen dan de andere kleding in je kast. Ook veel wassen zorgt voor slijtage. Zorg er dus voor dat de kleren die je koopt om in te sporten van degelijke kwaliteit zijn. Laat je informeren, en lees je in. Zonder dat je trends volgt en alleen maar een merk wilt kopen. Want ook voor sportkleding geld, duur is niet altijd goed, en goed is niet altijd goedkoop.

De prijs, het duurste is niet perse het beste, maar kijk uit met goedkoop.

Ik heb het er net al even over gehad met je. In het stukje hierboven over de kwaliteit van kleding. Je wilt natuurlijk niet de hoofdprijs voor je nieuwe kleding betalen. Een tip die ik je kan meegeven is. Dat er voor ieder budget zeer professionele sportkleding van de beste kwaliteit beschikbaar is. Daarmee zeggende dat je niet alles moet geloven en dat sommige bekende merken nou een maal veel marketing inzetten.

Dit maakt het niet makkelijker want een groot merk is niet meteen alleen maar bekend vanwege het marketingbudget. Asics, Reebok en Adidas, zijn bijvoorbeeld echt wel goede merken, die al decennia lang kleding voor de sport ontwikkelen.

Let wel gewoon op je budget. Als je het goed aanpakt dan wil je natuurlijk naast, een broek, ren schoenen en een t-shirt misschien ook nog optionele extra’s zoals een wind en waterdicht sportjack. Een muts voor in de winter en dan hebben we het nog niet over de accessoires zoals sporthorloges en hartslagmeters gehad. Je investering is dus als snel een groot bedrag. En dat terwijl je alleen maar gezonder wilt gaan leven. Niet perse armer 😉

Sport 3

Ga voor je eigen stijl en voor veiligheid.

Waar kleding voor sporters vroeger nog beperkt en saai was is dit tegenwoordig helemaal verleden tijd. Niets is te gek en er is van alles mogelijk. Ga dus voor je eigen stijl. Vooral kleur doet het hem met sportkleding. Een tip, wanneer je veel aan buitensportactiviteiten doet, zoals hardlopen of een bootcamp club. Zorg dan voor opvallende kleding. Je kunt ook fluoriserende kleding kopen. Waarmee je opvalt in het verkeer en andere verkeersdeelnemers op straat je eerder zullen zien in het donker.

Optionele accessoires – Extra focus of afleiding?

Een Tas, Bidon, Lampje, Reflectoren, GPS, of Hartslagmeter het zijn allemaal middelen die het sporten comfortabel maken. Vooral de gadgets zoals Fitbits, Hartslagmeters en andere sporthorloges zijn erg populair. Je kunt tenslotte alles bijhouden en je prestaties in een app bijhouden. Met deze moderne technologie binnen de sport komt meteen een nieuw probleem kijken. Namelijk Focus. Voor veel mensen zijn de gadgets juist extra motiverend. Maar voor velen leidt het ook af. Zo erg, dat de prestaties eronder lijden. Die zijn te veel bezig met hun gadgets onderweg. Of zien gegevens zoals hun hartslag of loopsnelheid en schrikken daar dan van.

Kijk daarom goed naar wat voor een persoon jij bent. Leidt het ja af, en raak je de focus op het sporten kwijt. Laat de gadgets dan achterwege of zet ze op stil zodat je er geen last van hebt.

Kijk en vergelijk online voor de beste prijs.

Shoppen kan tegenwoordig overal. Je doet er goed aan om jezelf eerst te informeren op bijvoorbeeld het internet. Hier is veel informatie te vinden over alles wat met sporten te maken heeft. Er zijn dus ook tal van tips en artikelen te vinden over wat nu goede sportkleding is voor een bepaalde sport of situatie.

Vergelijk de prijzen, want ook die kunnen voor een en hetzelfde product erg verschillen. Wanneer je weet wat je wilt kopen. Kun je het beste een zoekactie starten naar dit product om te zien waar deze het goedkoopste wordt aangeboden. Als laatste en dat is mijn persoonlijke tip. Kijk of er een korting of andere vorm van een bespaardeal aanwezig is.

Ik kijk daarvoor zelf altijd op deze website:

https://bespaardeals.nl/all4running  

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn blog. Ik wens je in ieder geval veel sportplezier toe met je nieuwe sportkleding. mocht je nog vragen hebben, dan kun je dat altijd doen, door te reageren op dit blog. Of door een e-mail te sturen.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL