Zo maak je je klaar voor het nieuwe voetbalseizoen

Het amateurvoetbal trapt in september naar alle waarschijnlijkheid weer af. De KNVB verwacht dat het seizoen op tijd kan beginnen, na maanden stil te hebben gelegen. Hoe verschijn je na zo’n lange tijd weer fris en fruitig aan de start van de competitie? Met deze tips kom je goed beslagen ten ijs. 

nieuw voetbalseizoen 2021

Bouw alvast conditie op

Heb je weinig aan je beweging gedaan de afgelopen maanden? We kunnen het je niet kwalijk nemen: de quarantaine maakte fatsoenlijk sporten behoorlijk lastig. Het is echter wel een flinke omslag voor je lichaam om nu weer intensief te gaan sporten. Blessures liggen dan ontzettend snel op de loer en dat is het wel het allerlaatste wat je wilt, zo aan de start van een nieuw voetbalseizoen. Je verliest je conditie meestal al na een paar weken. Om fysieke klachten te voorkomen, doe je er goed aan om alvast wat conditie op te bouwen. Belangrijk hierbij is dat je niet te hard van stapel loopt, maar het rustig opbouwt.

Hardlopen is een uitstekende manier om weer wat conditie te krijgen en het helpt je bovendien om j voor te bereiden op het vele lopen tijdens een wedstrijd. Het is natuurlijk een groot voordeel als je sneller bent dan je tegenstander. Mocht je niet zo’n hardloopliefhebber zijn, kun je ook gaan fietsen of zwemmen. En het kan ook zeker geen kwaad om wat oefeningen met een bal te doen en zo je balcontrole te behouden. Hooghouden is niet iets wat je tijdens wedstrijden doorgaans doet, maar het helpt wel om je balgevoel te verhogen. Dit is bovendien een mooi moment om eens met je ‘verkeerde’ been te oefenen. Verbeter je tweebenigheid door steeds met een ander been tegen een muur aan te schieten. 

Als je tijdens de quarantaine maanden je sportschoenen niet aan de wilgen hebt gehangen maar bent blijven bewegen, dan hoef je dit alleen maar op peil te houden tot de start van het seizoen. Hoewel het natuurlijk goed is dat je niet stil hebt gezeten, mag je je lichaam ook best af en toe wat rust gunnen. Je lichaam heeft ook herstel nodig. 

Geef je garderobe een update 

Een nieuw seizoen geeft een mooie kans om nieuwe voetbalkleding scoren. Zijn je voetbalschoenen aan vervanging toe? Niets zo fijn als het scoren van een gloednieuw exemplaar. Goede schoenen zijn bovendien essentieel voor de beste resultaten op het veld. Laat je bij een gespecialiseerde winkel goed adviseren welke schoenen je het beste kunt dragen. Zo heb je speciale schoenen voor gras en kunstgras. Het merk kan daarnaast het verschil maken. 

Heb je eenmaal nieuwe schoenen gescoord, draag ze dan alvast een paar keer, zodat je eraan kunt wennen. Je wilt de eerste wedstrijd niet aankomen met schoenen die nog helemaal niet ingelopen. Je schoenen zijn niet het enige wat wellicht wel een upgrade kan gebruiken. Een voetbaloutfit wordt meestal voor je geregeld, maar wat dacht je bijvoorbeeld van een nieuwe trainingstas of een comfortabel trainingspak? Dit hoeft zeker niet altijd de hoofdprijs te kosten: kortingscodes had ik gevonden via https://bespaardeals.nl/keller-sports. Nieuwe voetbalspullen kunnen meteen voor de nodige dosis motivatie zorgen. 

Zorg voor een gezonde levensstijl

Wellicht dat je tijdens de quarantaine net iets vaker naar de ongezonde snacks of gezellige drankjes hebt gegrepen. Begrijpelijk, maar nu het voetbalseizoen voor de deur staat, is het tijd om weer wat gezonder te gaan leven. Als je de eerste wedstrijd fris wilt beginnen tenminste. Probeer zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Voor sporters is een dieet met de focus op eiwitten het beste omdat je hiermee spieren opbouwt. Eiwitten vind je onder andere in kip, vis en eieren. Mochten er in de afgelopen tijd wat kilootjes bij zijn gekomen, doe dan je best om die er voor september weer af te krijgen. Extra gewicht kan zorgen voor blessures.

Drink voldoende water en ook niet onbelangrijk, zorg voor voldoende nachtrust. Zeker de nacht voor de wedstrijd is een goede slaap onmisbaar. Houd er nu al rekening mee dat je die dag een degelijke nachtrust nodig hebt, bijvoorbeeld door tijdig terug van vakantie te komen. Als je de laatste week veel gepland hebt kan dit stress opleveren, iets wat ook zeker niet bijdraagt aan het beste eindresultaat.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL