Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam

Sporting Lissabon - Ajax Amsterdam

Het Champions league avontuur begint met Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam

Vanavond om 21:00 is het zover, Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam Het Champions league avontuur van Ajax staat op het punt van beginnen. De club uit Amsterdam neemt het op tegen de landskampioen uit Portugal, Sporting Lissabon. Wat leuke feitjes en informatie over beide clubs en de wedstrijd vind je in komend artikel!

Gunstige loting Ajax

Voor ons Nederlanders is Ajax de favoriet vanavond. Door de brede selectie van de Amsterdammers, het uitstekende spel en de individuele kwaliteiten van bijvoorbeeld Dusan Tadic, Sebastian Haller en Steven Berghuis moet Sporting zeker geen probleem zijn op weg naar overwintering. Maar in Portugal denken ze daar heel anders over. Ze vonden zichzelf dan wel ‘de beste poule om te loten uit pot 1’, met tegenstanders als Bayern Munchen, Manchester City of Inter Milan, maar kansloos zijn de Portugezen zeker niet!

Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam analyse

Wel zien de Portugezen veel gelijkenissen met de Nederlanders. Ze hebben beide graag de bal in de ploeg, hebben veel lopende spelers en geven jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen. Wel geven onder andere de journalisten van het Portugese voetbalblad O Jogo aan dat Sporting een te dunne selectie heeft voor Champions League niveau. Zo zegt een journalist: ‘We missen twee van onze vaste drie centrale verdedigers en smaakmaker Pedro Goncalves. Hierdoor heb je gewoon te weinig ervaring in het veld lopen voor zo’n grote wedstrijd.’ Ook staat Sporting bekend als club met een erg goede jeugdopleiding die de kans krijgen in het eerste. De huidig kampioen van de Primeira Liga speelt verder in een 3-4-3 systeem en een erg aanvallend spel. De grote spelmakers van afgelopen weken zijn Pablo Sarabia en Paulinho.

Summer sale 2021 NL

Selectie voor wedstrijd Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam

Er zijn de nodige Ajax transfers gemaakt afgelopen zomer met verschillende nieuwe toppers als Steven Berghuis en Mohamed Daramy. Ajax zal net als vaker weer uitgaan van haar eigen kwaliteiten om zo Sporting te kunnen verslaan. De selectie is op Davy Klaassen na zo goed als fit. Daarom heeft Erik ten Hag genoeg keuze om zijn opstelling te maken. Waar Maarten Stekelenburg afgelopen weekend nog niet fit was, kan hij vandaag wel in de basis beginnen. Dit gaat ten koste van tweede keus Remko Pasveer. Achterin kiest Ten Hag voor Noussair Mazraoui als rechtsback. Het centrale duo bestaat uit Timber en Martinez. De Argentijn staat op het punt om zijn contract te gaan verlengen en maakt een erg frisse indruk op coach Erik ten Hag. Daley blind schuift een plaatsje naar achteren, wat betekent dat Tagliafico, Schuurs en Rensch op de bank zitten.

Op het middenveld bestaat het verdedigend blok zoals gewoonlijk uit Alvarez en Gravenberch. Zij zullen komende weken nog wel blijven spelen door de afwezigheid van onder andere Zakaria Labyad en Mohammed Kudus en op dit moment Davy Klaassen. Voorin staat Sebastien Haller zoals gewoonlijk in de spits, met aan de rechterkant Braziliaanse spelmaker Antony en op links aanvoerder Dusan Tadic. Met onder andere David Neres, Danilo en Mohamed Daramy heeft de ploeg uit Amsterdam genoeg vers bloed op de bank zitten.

Sporting Lissabon - Ajax Amsterdam

Vermoedelijke opstelling Sporting Lissabon – Ajax Amsterdam :

Stekelenburg, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Alvarez, Berghuis, Gravenberch, Antony, Haller, Tadic.

Waar kan je Ajax kijken?

Gaat het de Amsterdammers lukken om de eerste stap richting Europese overwintering te zetten? Of gaat Ajax het net als normaal lastig krijgen tegen een Portugese ploeg? De wedstrijd is live te volgen op RTL7 vanaf 21:00. De voorbeschouwing begint een uur eerder om 20:00

Benieuwd naar alle Ajax transfers van afgelopen zomer? Bekijk dan de post over Ajax Transfers 2021!

Je moet natuurlijk wel in een mooi Ajax shirt zitten om de Amsterdammers aan te moedigen vanaf de bank of in het stadion. De Ajax Shirts van dit seizoen zijn verkrijgbaar! Zowel thuis, uit als het 3e tenue!

Football is back

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL