5 leuke verjaardagsideeën voor jongens die van voetbal houden

Dat voetbal nog steeds hartstikke populair is, blijkt uit cijfers van het jaarverslag van de KNVB. Hierin staat dat het aantal leden de laatste jaren nog steeds blijft toenemen. Het zijn vooral kinderen die op jonge leeftijd besluiten te willen voetballen. 

Beschik jij over zo’n voetballiefhebbend kindje? Of heb je een kind in de familie of omgeving die niet weg te slaan is van het voetbalveld? Lees dan vooral even verder. In dit artikel hebben we namelijk een paar hele leuke verjaardagsideeën verzameld voor jongens die van voetbal houden.

1. Kick-off set om goed te leren voetballen

Geen enkele voetballer is ooit uitgeleerd, ongeacht hoe oud je bent of hoe lang je al bij een voetbalvereniging zit. Om je voetbalvaardigheden goed te kunnen oefenen, is een kick-off set van Kado voor Kids een must. Een kick-off set betreft een innovatieve voetbaltrainer met een voetbal aan een rubberen koord en een elastische riem met een verstelbare sluiting.

Het is de bedoeling dat de riem om de middel wordt bevestigd, waarna degene urenlang kan oefenen met het hooghouden van de bal, het balanceren van de knie en/of het schieten met de binnen- en buitenkant van de voet. Het voordeel van een kick-off set? Simpel: je kunt blijven oefenen zonder dat de bal wegrolt. Een musthave voor iedere jongen die van voetbal houdt.

2. Ga voor een voetbal game zoals FIFA

Oefenen met voetballen kan tegenwoordig ook op een andere manier, namelijk via een spelletjescomputer. Eerlijk is eerlijk: naast voetbal vinden veel jongens het te gek om lekker te gamen. Hoe leuk is het om beide dingen met elkaar te combineren? Er zijn heel veel verschillende voetbal games verkrijgbaar.

Een van de meest populaire games is zonder twijfel FIFA. Het doel van FIFA is om zoveel mogelijk punten te verzamelen en prijzen te winnen met behulp van wedstrijden. Het leuke is dat FIFA op verschillende computers kan worden gespeeld, waaronder op de Xbox, de Playstation, de Nintendo Switch en een normale computer. Grote kans dat de ontvanger wel een van die vier heeft.

3. Al spelend oefenen op een voetbaltafel

Wat ook leuk is om te doen, is een potje voetbal spelen op een ouderwetse voetbaltafel. Dit soort tafels zijn nog steeds ontzettend populair bij voetballiefhebbers van iedere leeftijd. Je kunt er weliswaar niet je techniek op verbeteren, maar het is wel heel leuk om te zien hoe goed je bent met je handen wanneer het om voetbal draait.

Daarom is een voetbaltafel geven als cadeau aan een jongen die van voetbal houdt zeker een goed idee. Niet alleen de ontvanger maar ook zijn vrienden en familie hebben groot plezier van dit cadeau. Het is niet voor niets het geval dat menig kantoor of werkplek vandaag de dag over een voetbaltafel beschikt! Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen.

4. Een echt voetbaltenue van zijn favoriete club

Grote kans dat de ontvanger van het cadeau niet alleen zelf voetbalt, maar ook regelmatig naar voetbalwedstrijden van zijn favoriete club kijkt. Het maakt niet uit of hij fan is van Feyenoord, Manchester of Barcelona; in zo’n geval is een voetbalshirt of een compleet voetbaltenue altijd een knaller van een cadeau. Welke fan wil nou niet een shirt of tenue van zijn favoriete voetbalclub?

Iedere bekende voetbalclub beschikt over de nodige merchandise zoals shirts, trainingspakken en volledige tenues. De prijs hiervan ligt gemiddeld redelijk hoog, dus je kunt ook nog verder kijken in het aanbod van merchandise. Het is hoe dan ook een goed plan om iets te kopen van de voetbalclub waar de ontvanger fan van is. Wedden dat dat sowieso in de smaak valt?

5. Samen bezoekje brengen aan een voetbalstadion

Tot slot nog een cadeau dat niet bij Kado voor Kids of op een andere plek online te verkrijgen is: een bezoek aan een voetbalstadion. Een groot deel van de stadions in Nederland (en daarbuiten) is open voor rondleidingen. Buiten de wedstrijden om kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de kleedkamers van Feyenoord of op het voetbalveld van Ajax!

Tijdens zo’n rondleiding kom je van alles te weten over de club, het stadion en natuurlijk voetbal an sich. Misschien mag je zelf wel een balletje trappen op het officiële gras! Als dat geen te gek cadeau is voor een jongen die gek is op voetbal… Wil je het helemaal te gek maken? Boek dan een rondleiding in een buitenlands voetbalstadion, bijvoorbeeld tijdens een citytrip naar Barcelona, München of Liverpool.

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL