De beste Keepershandschoenen kind vind je hier!

Keepershandschoenen kind 2021

Beste keepershandschoenen kind 2021

Benieuwd naar wat de selectie is van de beste keepershandschoenen voor je kind van het jaar 2021? Dan is dit blog echt iets voor jou!Het is natuurlijk belangrijk dat je kind de juiste keepershandschoenen draagt tijdens de wedstrijden en trainingen. Maar welke kies je dan? Er zijn namelijk best wel veel verschillende merken, en moet mijn kind nou wel of niet met fingersave spelen? De antwoorden op deze vragen worden beantwoord in de volgende post!

Keepershandschoenen kind met fingersave

De moeilijkste beslissing met keepershandschoenen is toch wel of er wel of niet met fingersave gespeeld moet worden.  Het is ontwikkeld om kwetsbare vingers maximaal en optimaal te beschermen tijdens de trainingen en wedstrijden. Er wordt achter de vingers een plastic of kunststof stick geplaatst waardoor deze niet door kunnen klappen. Hierdoor kunnen de vingers niet dubbelklappen wanneer er een hard schot komt of als er een tegenstander op gaat staan. Keepershandschoenen met fingersave zijn dus veilig en betrouwbaar voor keepers.

Keepershandschoenen kind zonder fingersave

Het grote voordeel van de keepershandschoenen met fingersave is dus het stukje veiligheid en de kleinere kans op blessures. Helaas heeft het ook veel nadelen.  Zo vinden veel keepers dat de vingers niet helemaal lekker gestrekt kunnen worden en je toch minder grip op de bal hebt dan keepershandschoenen zonder fingersave. Ook raden veel keeperstrainers af om lang met fingersave te blijven keepen. Als uw kind tot een te late leeftijd keept met fingersave, zijn de vingers nog niet sterk genoeg om de harde schoten zonder de extra bescherming op te vangen omdat de vingers daar niet getraind en gespierd genoeg voor zijn.

Topmerken Keepershandschoenen

 

Handschoenen jeugd Uhlsport

Keepershandschoenen kind 2021

Er is een erg ruime keuze tussen keepershandschoenen voor de jeugd. Zo heeft Uhlsport een erg mooie handschoen die u kind een erg fijne wedstrijd laat keepen. De Uhlsport HN Pro is een echt goede keuze! Door de Semi Negative Cut heeft je kind een erg kwalitatief goede handschoen die erg comfortabel zit en veel grip heeft onder ieder weertype. Ook heeft de handschoen een mooie uitstraling en kan je de ballen goed wegboxen doordat de handschoenen erg stevig zijn.

Handschoenen jeugd Puma

Keepershandschoenen kind 2021

Ook Puma heeft een erg gave keepershandschoen voor de jeugdkeepers. De handschoenen hebben een erg mooie kleurencombinatie en zijn van echte topklasse. De latex op de handschoen biedt erg veel grip, waardoor je de totale controle hebt over de bal wanneer je deze vangt. Ook zijn de vingers uitgerust met erg ademend materiaal, wat veel ventilatie geeft bij je handen. De Puma Ultra Grip 1 RC is één van de favorieten van veel jeugdkeepers van onder andere Ajax, Feyenoord, PSV en andere profclubs.

Handschoenen jeugd Adidas

Keepershandschoenen kind 2021

Als laatste ligten we de Adidas Predator Match Fingersave Meteorite uit. Deze keepershandschoen is ook een favoriet onder veel jeugdkeepers en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De handschoen wordt ook gedragen door Manuel Neuer, maar dan in een maatje groter natuurlijk! De handschoen is gemaakt met een speciale Adidas Soft grip latex die in alle weersomstandigheden goede grip geeft. Ook de pasvorm is uitstekend doordat je deze gemakkelijk kan uitrekken en verstelbaar kan maken. De fingersave in de handschoenen zorgt voor extra bescherming voor hardere schoten en tegenstanders die er per ongeluk op kunnen staan.

De beste keepershandschoenen voor kinderen

Wij van Footballmag raden daarom aan om je kind te laten beginnen met handschoenen inclusief fingersave. Wanneer hij vertrouwen heeft in het ballen pakken en de techniek van het vangen goed is, is het beter om te gaan keepen met kwalitatief goede handschoenen zonder fingersave. Ga dan zeker niet voor de goedkoopste, want dit is ook slecht voor de vingers. Gelukkig hebben we hier de beste keepershandschoenen voor kinderen een rijtje gezet!

Football is back

Ben jij benieuwd naar de beste keepershandschoenen voor 2021 voor volwassenen van merken als Adidas, Nike, Puma en Stanno? Bekijk dan onze post over Goede keepershandschoenen 2021 | Ontdek ze bij Footballmag

Ook op zoek naar nieuwe voetbalschoenen? Bekijk dan de beste Adidas voetbalschoenen 2021 en de beste Nike voetbalschoenen 2021

 

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL