Review | De Knap`man Compressiebroek

Betekent dit het einde van vervelende hamstringblessures?

Een veelvoorkomend probleem onder voetballers: hamstringblessures. Er is niets vervelender dan een goede wedstrijd spelen, een diepe bal ontvangen, en –tjak- daar gaat je hamstring. Alsof er iemand met een mesje in je spier loopt te prikken.

Weg goede vorm én hallo revalideren. Gelukkig is daar de Compressiebroek van Knap’man!

Afgelopen week heeft de redactie van Footballmag.nl de “Knap’man 45% compressieshort” getest. Een uniek product op de markt, speciaal ontwikkeld voor het voorkomen van vervelende lies- en hamstringblessures.

Presentatie_Knapman-collectie_NEC-Nijmegen

Knap’man Compressiebroeken zijn in lange- en korte uitvoering verkrijgbaar.

Redacteur Paul nam de proef op de som.

Review Knap’man Compressiebroek

Vooraf had ik eigenlijk 2 vragen: wat is er zo bijzonder aan die Knap’man compressiebroek en waarom maken alle eredivisieclubs er gebruik van?

De compressiebroek sluit goed aan bij de bovenbenen. Een maatje M is dan ook prima voor iedereen met een ‘normaal’ postuur. Om jullie een beeld te geven: zelf ben ik 74kg en 1.83 lang.

Heb je wat dikkere benen, dan kun je wellicht beter kiezen een grotere maat. Gelukkig biedt Knap’man de broeken aan in diverse maten, namelijk vanaf XS tot XXL!

Twijfel je nog aan je maat, bekijk dan onderstaande maattabel:

Waist S M L XL XXL
CM 74-82 83-92 93-104 105-112 113-122
INCH 30-32 33-36 37-40 42-44 46-48

Overigens kun je de Knap’man compressieshorts in tientallen kleuren bestellen, wel zo makkelijk. Zo past de short altijd bij jouw clubtenue!

Knapman_kleurenbroeken_line-up

Een kleur voor iedereen.

De broek op de som

De Knap`man werd direct aan een hevige test onderworpen. Een fysieke training staat op het programma. Na een goede warming-up werden de hesjes uitgedeeld voor intensieve partijvorm. Na een krachtinspanning van ongeveer anderhalf uur zat de test erop!

Normaal gesproken voelen de hamstrings na een dergelijke sessies wat stram aan. De dag na de training voelde de spieren wat zwaar aan, gelukkig geen pijntjes! Ook op de zaterdag gelukkig geen pijntjes. We kunnen concluderen dat de eerste test met Knap’man 45% compressiebroek is geslaagd!

De compressiebroeken zijn trouwens voor alle sporten geschikt. Zo maakt bijvoorbeeld topsschaatster Jorien ter Mors ook gebruik van de compressieshorts!

Hoe kan het dat ik direct minder last van de spieren heb met een Knap’man?

Onderzoek  heeft  aangetoond  dat  vibraties,  trillingen,  leiden  tot  kleine scheurtjes in  deze  spiervezels.  Op het moment dat dat deze trillingen de kop in worden gedrukt, bijvoorbeeld door de compressiebroek, vergoot je de spierondersteuning zonder dat je hierbij last hebt van de strakke omvang.

Het Saxion in Enschede doet op dit moment onderzoek naar de werking van de Knap’man compressieshorts. De onderzoekers kunnen al zeggen dat de sterke compressiewaarde van onze shorts ervoor zorgt dat de bovenbeenspieren een continue actieve houding innemen.

knapman-compressiebroek-graphics

Tijd om de officiële review af te sluiten. De Knap’man compressiebroek doet waarvoor hij gemaakt is. Hij voorkomt blessures! Wij kunnen niet anders concluderen dat de broek geschikt is voor iedere sporter, professioneel of amateur. Een Knap’man broek helpt jou verder!

Heb jij een vraag over de Knap’man of twijfel je nog of het de moeite waard is? Laat het weten in een reactie!

Check hier de website van Knap’man!

START HET SEIZOEN MET KORTING

Summer Sale

DIT VIND JE OOK VET

DEEL DIT ARTIKEL