Ben je op zoek naar de nieuwste voetbalschoenen? Op Footballmag.nl ben je op het juiste adres. Op deze pagina vind je de nieuwste voetbalschoenen van 2018.

Nieuwste Voetbalschoenen 2017-2018

Onderstaand zie je de nieuwste voetbalschoenen die momenteel te koop zijn bij de bekende webwinkels. Wij vergelijken voor jou de prijs, zodat jij jouw favoriete voetbalschoenen voor de laagste prijs kunt bestellen.

Selecteer hieronder jouw favoriete merk.

Nike voetbalschoenen

nike voetbalschoenen 2018

Adidas voetbalschoenen

adidas voetbalschoenen 2018

[siteorigin_widget class=”single_category_posts_widget”][/siteorigin_widget]

Welke soort voetbalschoenen zijn er eigenlijk?

Voetbalschoenen worden gemaakt in allerlei soorten en maten. Daarnaast zijn er zowel mannelijke als vrouwelijke voetbalschoenen en heb je ook nog eens te maken met verschillende ondergronden. In onze complete handleiding hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om de voetbalschoen van jouw dromen te vinden.

Voetbalschoenen voor diverse ondergronden

Voetbalschoenen worden niet meer zoals vroeger alleen gemaakt voor gras. Door de toename van kunstgrasvelden en de populariteit van zaalvoetbal worden er steeds meer verschillende voetbalschoenen ontwikkeld.

Anno 2018 koop je jouw favoriete voetbalschoenen in de volgende soorten:

  • AG
  • FG
  • SG
  • TF
  • IN

Welke schoen het beste bij jouw past? Lees de complete handleiding

soorten voetbalschoenen 2018

Verschillende soorten voetbalschoenen; de voor- en nadelen

AG (Artificial ground) voetbalschoenen

Artificial Ground voetbalschoenen, beter bekend als AG voetbalschoenen. Deze voetbalschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor een ‘kunstmatige’ ondergrond. Speel jij vaak op rubber- of kurksoort ondergrond dan zijn AG voetbalschoenen de schoenen die het beste bij jou passen. Deze AG voetbalschoenen zijn voorzien van speciale noppen.

Voordeel AG voetbalschoenen

Dit brengt als belangrijkste voordeel met zich mee dat jij sneller kunt draaien op kunstgrasvelden. Daarnaast heeft de schoen een extra stevige neus, waardoor deze minder snel zal slijten op kunstgras ondergrond.

Nadeel AG voetbalschoenen

Het nadeel van de AG voetbalschoen is dat je vaak sneller onderuit gaat op een nat en drassig voetbalveld.

FG (Firm Ground) Voetbalschoenen 

Zogenaamde Firm Ground voetbalschoenen zijn de soort voetbalschoenen zoals jij deze al jaren kent. De FG voetbalschoen is dan ook te vergelijken met de meest traditionele en klassieke voetbalschoen. FG voetbalschoenen zijn er in diverse soorten en maten te verkrijgen.

Voordeel van FG voetbalschoenen

Met FG voetbalschoenen kun je prima uit de voeten wanneer jij een echte ‘all-grounder’ bent. Train jij bijvoorbeeld op kunstgras, maar speel je jouw wedstrijden op een normaal grasveld dan kun je het beste kiezen voor een FG voetbalschoen. De FG voetbalschoen bevat ‘normale’ noppen en is dus een echte allrounder.

Nadeel van FG voetblschoenen

Het grote nadeel van FG voetbalschoenen is dat deze iets minder snel slijten op kunstgras. Je zult dus de afweging moeten maken op welke ondergrond jij het meeste voetbalt. Veel voetballers kiezen er daarom ook voor om verschillende soorten schoenen aan te schaffen. Bijvoorbeeld een FG en een AG variant, waardoor zij zowel doordeweeks als in het weekend op het juiste schoeisel spelen.

SG (Soft Ground) voetbalschoenen

Soft Ground voetbalschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor de periode na de winterstop. We kennen het allemaal: natte ondergrond, zachte modder of klei waardoor je snel zult wegglijden. Zeker als keeper zijn SG voetbalschoenen een perfecte uitvinding.

Voordeel SG voetbalschoenen

SG voetbalschoenen hebben langere en scherpere noppen, waardoor je minder snel zult wegglijden. Zoals gezegd: Ben jij een keeper, dan zijn de SG voor jou een echte uitkomst. Het 5-meter gebied is bij jou in goede handen.

Nadeel SG voetbalschoenen

Het nadeel van SG voetbalschoenen is het feit dat deze niet geschikt zijn voor kunstgras. Door de langere en scherpe noppen is het mogelijk dat je blijft haken op stroeve ondergrond. Zeker wanneer het kunstgras al enige tijd droog is, kunnen SG voetbalschoenen als onprettig worden ervaren.

TF (Turf) voetbalschoenen

Turf voetbalschoenen zijn geschikt voor zowel kunstgrasvelden als bevroren velden. Daarnaast zie je turf voetbalschoenen veel terug op ‘urban-playgrounds’. Denk hierbij aan de zogenaamde Johan Cruijff Courts in steden.

Voordeel TF voetbalschoenen

TF voetbalschoenen zijn ideaal wanneer jij op nét wat ander veld speel dan normaal. Speel jij veel op kunstgras, gravel op een koude, bevroren ondergrond dan zal de TF voetbalschoen voor jou een perfecte match zijn.

Nadeel TF voetbalschoenen

Voetballers zien TF voetbalschoenen vaak als ‘hockeyschoen’. Door de kortere, rubberachtige noppen onder de TF voetbalschoenen heb jij het idee dat je op een normaal voetbalveld al met 1-0 achterstaat voordat de wedstrijd is begonnen.

Wij raden aan om TF schoenen enkel op ‘veldjes’ te dragen.

IN (indoor) voetbalschoenen.

Indoor voetbalschoenen, ofwel: zaalvoetbalschoenen. Deze schoenen zijn immens populair en worden naast zaalvoetbal ook veel gedragen door jongeren en ouderen in bijvoorbeeld de sportschool, of tijdens de gym.

Voordeel Indoor voetbalschoenen

Indoor voetbalschoenen lenen zich perfect voor trucjes in de zaal. Daarnaast heb je enorm veel grip en geven indoor voetbalschoenen géén strepen af in de zaal.

Nadeel indoor voetbalschoenen

Het grote nadeel van indoor voetbalschoenen is dat je weinig grip hebt op de overige ondergronden. Pas dus goed op met spelen op straat in combinatie met een zanderige ondergrond, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Voetbalschoenen van bekende voetballers

Altijd al willen weten welke voetbalschoenen jouw favoriete speler draagt? Bekijk het meest complete voetbalschoenen overzicht van jouw favoriete voetballer.

Een van onze meest populaire pagina’s zijn de voetbalschoenen pagina’s van:

Bekijk op welke Nike voetbalschoenen deze spelers voetballen. Nike brengt om de paar maanden het nieuwste paar voetbalschoenen uit. Cristiano Ronaldo en Neymar zijn één van de belangrijkste uithangborden als het gaat om de Nike voetbalschoenen campagnes.

Anderzijds is Lionel Messi de belangrijkste speler om adidas voetbalschoenen te promoten. De kleine spelmaker van FC Barcelona krijgt jaarlijks miljoenen op zijn bankrekening bijgeschreven.

Voetbalschoenen met een sok

Naast de standaard voetbalschoenen, zijn ook voetbalschoenen met sok enorm populair. Wil jij bekijken welke voetbalschoenen met sok er op dit moment zijn en waar jij uit kunt kiezen? Bekijk dan snel het complete voetbalschoenen overzicht.

Nieuwe voetbalschoenen met een sokje worden iedere maand opnieuw uitgebracht. Deze voetbalschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor creatieve en aanvallende voetballers. De kans is dan ook groter dat je een bekende aanvaller op deze voetbalschoenen ziet lopen, dan een verdediger.

Nike brengt vaak deze sok voetbalschoenen voor onderstaande modellen:

  • Mercurial
  • Magista
  • Hypervenom